Scholentoernooi bij Volant 90

mrt 20 2016

Scholentoernooi bij Volant 90

Op zaterdag 19 maart was het dan eindelijk zover; het Scholentoernooi.

Wij, als Volant’90-vrijwilligersteam, verzamelden ons rond lunchtijd in de Proosdijhal van Kudelstaart, om alles gereed te maken voor het scholentoernooi badminton voor de groepen 6,7 en 8 van de Kudelstaartse basisscholen.

Om 12 uur gingen de deuren open en na een klein kwartiertje was de halve sporthal al gevuld met leerlingen van verschillende scholen in verschillende kleuren shirts. Geweldig om te zien!

Dit was écht een kans voor de kinderen, waarbij ze zich een keer konden wanen in de wereld van het badminton. Het is meer dan alleen een vakantiespelletje 😉 en dat hebben ze ervaren.

Het was een gezellige, sfeervolle middag met veel strijd. Het belangrijkste was echter dat alle kinderen het naar hun zin hadden en plezier maakten. Dat is ook zeker gelukt. We zagen lachende gezichtjes en ook een aantal fanatiekelingen. De prijs bestond uit een mooie beker en een volle zak snoep, zeker de moeite waard! We begonnen rond kwart over twaalf met de gebruikelijke warming-up onder leiding van onze coach Cees, vervolgens een uitleg over de middag en daarna kon er volop worden gespeeld. Het was een actieve middag die om 15:30 werd afgesloten met het leukste spel; de afvalrace!

Voordat de uitslag bekend werd gemaakt speelde het eerste competitieteam ook nog een echte demonstratie wedstrijd

De uiteindelijke winnaar van de groepen 6 is geworden: team ‘De beste Antonius Zessers,’ bestaande uit Wout, Colin, Gijs en Sven.

Ook het team ‘De badmintontoppers van de Antonius’ bestaande uit Arvid, Luuk, Sam, Juul en Bryant van groep 7 ging met een beker naar huis.

Als laatste werd er een beker uitgereikt aan team ‘De badmintongekkies van de Antonius’ van groep 8, dit team bestond uit Kinga, Pop, Bram en Don.

Overige kinderen kregen allemaal een vaantje voor alle geweldige prestaties.

Na de prijsuitreiking was het tijd om naar huis te gaan, of na te praten in de kantine met frisdrank en voor de meesten natuurlijk: patat!

Wil je hier ook een keer bij zijn? Dan ben van harte welkom om de volgende keer mee te doen aan het scholentoernooi, gezellig te komen kijken met je familie, of om een keer een échte training op de dinsdagavond om 18:30uur bij  Volant’90 bij te wonen!

 

Door: Aukje Dol.

Laat een bericht achter

* verplicht