Competitie

Algemeen

Volant ’90 speelt mee in de competitie van de regio Noord-Holland. Uiterlijk 1 april van elk jaar moeten de competitieteams worden opgegeven aan de Badmintonbond. Een team bestaat uit minimaal twee heren en twee dames bij de mixteams en vier heren bij de herenteams (bij de jeugd kan hiervan worden afgeweken). Er kan gespeeld worden in verschillende klasse. In het seizoen 2020/2021 speelde Volant ’90 met teams in de 8e en 9e klasse. Drie jeugdteams speelden mee in de jeugdcompetitie.

1 APRIL REGELING

Voor spelers die uitkomen in de Regiocompetities geldt de 1 april-regeling. Dit houdt in dat de speler vóór 1 april schriftelijk bij de huidige vereniging moet melden dat hij in het seizoen 2014/2015 geen competitie speelt voor de huidige vereniging. De speler kan dan zonder beletsel overstappen naar een andere vereniging. Besluit een speler na 1 april om competitie te gaan spelen voor een andere vereniging, dan heeft hij de toestemming nodig van zijn huidige vereniging. Krijgt hij deze toestemming niet, dan kun hij in het seizoen 2014/2015 alleen nog voor de huidige vereniging uitkomen.

WEDSTRIJDEN

Binnen de klasse worden poules gemaakt van maximaal 8 teams. Dit houdt in dat je maximaal 14 wedstrijden per seizoen speelt. De thuiswedstrijden van de senioren vinden plaats op dinsdagavond vanaf 19:30 uur. De uitwedstrijden is afhankelijk wanneer de tegenstander zaalruimte heeft. De jeugd speelt hun wedstrijden in het weekend. Een wedstrijd bestaat uit 4 singles, 2 dubbels en 2 mixen. Het seizoen loopt van september tot en met januari.