Scholentoernooi 2024

mrt 26 2024

Het Badminton Scholen Toernooi

Na 2 druk bezochte trainingsavonden bij gast vereniging Volant 90 was het zaterdag 23 maart dan eindelijk zover ; Het Badminton Scholen Toernooi!

Ruim 18 teams van de verschillende basisscholen uit Aalsmeer en Kudelstaart stonden te popelen om op het badmintonveld de strijd met elkaar aan te gaan.

De Proosdijhal stond vol met enthousiaste kinderen uit groep 6, 7 en 8.

Voor de kinderen die geen eigen team hadden werd een verzamel team  gevormd en aangevuld met jeugdleden van Volant 90, zodat ieder kind met een team kon mee doen aan dit gezellige toernooi.

De tribunes zaten vol met familie en vrienden om de deelnemers aan te moedigen.

Het enthousiaste publiek werd getrakteerd op fantastisch badminton spel met snelle rally’s, smashes en dropshots. Er werden hele spannende wedstrijden gespeeld, het was een feest om naar te kijken!

De vrijwilligers van Volant 90 zorgde er voor dat er bij elk veld een scheidsrechter aanwezig was om de punten te tellen en de wedstrijden te begeleiden. Na de wedstrijden was er nog tijd voor de afvalrace en shuttle tikkertje.

Deze gezellige sportieve middag werd uiteraard afgesloten met een prijsuitreiking.

In de poule van groep 6 kwam Antonius 6A als winnaar uit de bus. Op plaats 2 t//6 eindigden Samen één groep6, Antonius groep 6C, Jozefschool groep 6, Antonius/Volant groep 6 en De Brug groep 6.

In poule 6/7 heeft de Josefschool groep 7 de eerste plaats bereikt, met op plaats 2 t/m 6 De Ruimte groep 6/7, Samen één groep 7 (2), Triade/Volant groep 6/7, Samen één groep 7 (1) en De Zuidooster groep 6/7.

In de poule 7/8 heeft de Zuidooster groep 8 gewonnen met op plaats 2 t/m 6 De Antonius groep 7A, de Jozefschool/Volant groep 8, Samen één groep 8, De Ruimte groep 8 ende Antonius groep 8B. Alle winnaars mochten de bekers en een zak snoep in ontvangst nemen.

Volant 90 wil graag alle vrijwilligers bedanken voor hun hulp en tijd bij het organiseren van dit unieke toernooi. Ook de begeleiders van de teams en het enthousiaste publiek in de Proosdijhal maken Het Badminton Scholen Toernooi tot een reuze gezellig en sportief evenement. En tot slot natuurlijk alle kinderen die hebben deelgenomen, super goed gedaan! Bedankt allemaal en tot volgend jaar!