Leden aan het woord

Welkom bij Volant’90, dé badmintonvereniging van Kudelstaart.

Aukje Dol

Al elf jaar lang ben ik hier in de Proosdijhal op dinsdagavond te vinden samen met mijn vrienden en anderen. We trainen hier zowel voor recreatieve als voor competitieve doeleinden. Ikzelf speel dit jaar voor vierde keer competitie en dat vind ik ontzettend leuk. De competities die gespeeld worden zijn vaak spannend, maar het brengt ook altijd een gezellige sfeer met zich mee.

Er zijn trainingsmogelijkheden voor alle leeftijden vanaf acht jaar. Met de feestdagen doen we vaak speciale spelletjes en wijken we af van het normale trainingsschema. Neem bijvoorbeeld Sinterklaasbadminton, waarbij je zoveel mogelijk shuttles in de kartonnen schoorsteen moet slaan. Lukt dat? Of een spontaan toernooi met pestkaarten, (harten, klaveren, schoppen en ruiten), die je vertellen met wie je op welk veld een korte wedstrijd speelt. Vorig jaar hebben we zelfs Glow in the Dark badminton gespeeld. Ja, je leest het goed. In een donkere zaal met lichtgevende veldlijnen en nylon shuttles. Dat was een groot succes!

Badminton betekent dus niet zomaar even een shuttletje over slaan. Het is een zeer intensieve sport waarbij je regelmatig alle hoeken van het veld ziet. Kracht en conditie zijn van belang, maar ook samenwerking speelt een belangrijke rol. We spelen namelijk niet alleen single, maar ook dubbel en mix. Er is genoeg variatie op het badmintonveld. Een mooie gelegenheid om veel mensen beter te leren kennen. Zo ben ik vorig jaar nog met het jeugdcompetitieteam op vakantie geweest naar Overijssel. Zo zie je maar dat mooie vriendschappen dus alleen al kunnen ontstaan op het sportveld.

Wat ik eigenlijk wil zeggen, is dat badminton een zeer bijzondere sport is. Voor mij persoonlijk althans. Je kunt er je emoties in kwijt, je gebruikt al je spieren, je traint je reflexen, je krijgt er energie van en je komt voldaan weer thuis. Op het badmintonveld zie je je vrienden en het is altijd gezellig. ’s Avonds wordt er in de kantine nog even afgesloten met een drankje en een bittergarnituurtje, want ja, dat hebben we na zo’n intensieve avond ook wel verdiend!

Wees dus welkom en voel je vrij om eens een avondje te proeven van het badmintonspel. Je wordt er met open armen ontvangen.

Door: Aukje Dol