Antoniusschool wint scholenbadmintontoernooi.

mrt 18 2017

Antoniusschool wint scholenbadmintontoernooi.

Afgelopen zaterdag heeft voor de vijfde keer het jaarlijkse scholenbadmintontoernooi plaatsgevonden bij Volant’90 in de Proosdijhal in Kudelstaart.

Enkele weken eerder organiseerde Volant’90 voor de groepen 6, 7 en 8 van alle basisscholen in Kudelstaart lessen badminton. Daarin werd aan de leerlingen geleerd hoe een racket moet worden vastgehouden, werden ze wegwijs gemaakt met de eerste beginselen van de slagentechniek en de spelelementen en werden de spelregels uitgelegd. Ruim 350 kinderen in de leeftijdsgroep van 10 tot 12 jaar hebben aan de lessen meegedaan. Vervolgens konden de kinderen zich aanmelden voor het toernooi en op twee dinsdagavonden voorafgaand aan het toernooi meetrainen met de jeugdgroep van Volant’90.

Via de scholen konden de leerlingen zich als team met 4 spelers aanmelden. In totaal hebben 16 teams met totaal 67 kinderen dit gedaan.

De vijf teams van groep 6 streden tegen elkaar. De winnaar werd na veel spannende wedstrijden groep 6A, De vier musketiers, van de Antoniusschool met 26 punten. De winnaar van de zes teams van groep 7 werd Antoniusschool groep 7A, De badminton pro’s. Zij haalden totaal 36 punten. In groep 8 speelden ook 5 teams tegen elkaar. Daar werd Antoniusschool groep 8A, De badmintontoppers,  de winnaar met 28 punten.

Zie ook de foto’s van het scholentoernooi 2017 onder het tabblad foto’s.

Volgend jaar weer.

Laat een bericht achter

* verplicht