3x eerste prijs voor Antoniusschool

mrt 25 2015

3x eerste prijs voor Antoniusschool

Na  een gezamenlijke warming-up,  gegeven door één van de jeugdtrainers van Volant’90,  en een uitleg over het toernooi, begon zaterdag precies om 12.30uur het door Volant’90 georganiseerde scholen badmintontoernooi.

 

Er hadden zich maar liefst 18 teams van 4 kinderen opgegeven om mee te spelen. Een record aantal en dat in het jaar dat de vereniging 25 jaar bestaat. Elk team was ingedeeld in een poule met 5 andere teams  waartegen gespeeld moest worden en tegen elk team werden 4 wedstrijdjes gespeeld. In totaal moest elk team dus 20 wedstrijdjes spelen, die 7 minuten duurde.

Er werd alleen dubbelspel gespeeld.

 

Het ging er de hele middag heel gezellig, maar soms ook heel fanatiek, aan toe. De kinderen werden door de vele aanwezige ouders luid aangemoedigd. Soms ging de strijd gelijk op en was er een minimaal verschil aan het eind, soms ook was het verschil wat groter. Aan het eind van de middag was er echter geen team dat alles gewonnen of verloren had.

 

Om 15.30uur was het toernooi afgelopen en kon iedereen genieten van een heel spannende demowedstrijd tussen een gemengd dubbelteam van het eerste competitieteam, Sabrina en Mitchel en van het tweede team, Erna en Ad.  Na een spannende wedstrijd is de eindstand 27 – 25 in het voordeel van team één geworden.

 

Nu was het tijd de eindstanden bekend te maken.

Bij de groepen 6 was de Antoniusschool met alle teams de sterkste. Met 36 punten bereikte het team Antonius Groep 6B  met Job, Jesper, Dave en Kas de 1e plaats.

De poule met de groepen 7 was de spannendste poule . De wedstrijden gingen vaak gelijk op en de verschillen waren klein. Maar er was toch een winnaar. Met 33 punten is Antonius groep 7B met Robin, Daniël, Maud, Mick en Elisa 1e geworden.

Bij de poule met de groepen 8 staken 2 teams er ruim boven uit. De 2e plaats werd gehaald door OBS team 8 met Abel, Rick, Mohammed en Ramzi en als eerste eindigde Antonius groep 8 met Niels, Menno, Sven en Rick. Voor dit team was het de 2e keer dat ze eerste werden, want ook vorig jaar gingen zij er met de hoofdprijs vandoor.

Na een heel gezellige en inspannende middag ging iedereen moe naar huis.

Laat een bericht achter

* verplicht